Előadássorozat a reformáció 500. évfordulója alkalmából - "Luther útja a 95 tételig"

Írta: admin
2017.01.12. 08:57
kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
Facebook Tweeter iwiw RSS

 

Az MNL Veszprém Megyei Levéltára és a SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola szeretettel hívja havonta egyszer, hétfőnként a lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett előadás-sorozatára, melynek első előadását Dr. Reisinger János irodalomtörténész tartja "Luther útja a 95 tételig" címmel, 2017. január 16-án 15 órakor a levéltár dísztermében (8200 Veszprém, Török Ignác u. 1.).

A Reformáció Emlékévének tiszteletére a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára sokszínű kulturális eseményeket, előadássorozatot, levéltár-pedagógiai foglalkozásokat, tudományos konferenciát szervez. Az Emlékév folyamán szeretnénk mindenkit megszólítani és közkinccsé tenni azt a hatalmas forrásfeltáró munkát, amely bemutatja a reformáció kulturális és történelmi örökségét, megújulásának képességét.

Hívjuk és várjuk a SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskolával közösen szervezett előadássorozatunkra, amely különösen nagy segítséget nyújt az "Utazás Wittenbergbe" című versenyen résztvevő diákok és tanáraik számára.

A belépés ingyenes!