Könyvbemutató és együttműködési megállapodás a törvényszékkel

Írta: admin
2016.10.13. 15:01
kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
Facebook Tweeter iwiw RSS

A Veszprémi Törvényszék két fiatal munkatársa, Jagudits Katalin és Nagy Ibolya Adél munkáját, mely „Emlékkönyv. A Veszprémi Királyi Törvényszék története 1872–1945” címmel jelent meg, mutatták be 2016. június 24-én a Veszprémi Törvényszék dísztermében.

Némethné Szent-Gály Edit, a törvényszék elnöke méltatta az új bíróságtörténeti kiadványt. Márkusné Vörös Hajnalka igazgatóhelyettesünk a kötet lektoraként neves jogtörténészek és a levéltár kapcsolatáról beszélve a levéltári kutatások fontosságára hívta fel a figyelmet. Pálmann Judit, a megyei könyvtár igazgatója és S. Perémi Ágota, a múzeum igazgatónője kiemelték a kötet formai és tartalmi értékeit.
A könyvbemutatót követően a Veszprémi Törvényszék és az MNL Veszprém Megyei Levéltára együttműködési keretmegállapodást írtak alá. A megállapodás tárgya egyrészt a bíróság- és jogtörténeti kutatások kölcsönös elősegítése, másrészt a bírósági iratok levéltári átadásának, illetve selejtezésének minél eredményesebbé tétele. A felek célul tűzték ki a bírósági és a levéltári szakkönyvtárak közötti gyümölcsöző kapcsolat létrehozását, a levéltár munkájának megismertetését a bíróság munkatársaival, kiállítások és konferenciák közös megvalósítását, valamint a levéltár részvételét a Nyitott Bíróság programban.

 

A rendezvényen készült fotókat megtekinthetik a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/konyvbemutato_es_egyuttmukodesi_megallapodas_a_torvenyszekkel

A Veszprém TV kiadvánnyal és a rendezvénnyel kapcsolatos interjúját és riportját megtekinthetik az alább csatolt fájlok között!