Malmok a Séden (vetélkedő döntő)

Írta: leveltar
2015.04.07. 10:12
kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
Facebook Tweeter iwiw RSS

Április 9-én, csütörtökön 14 órai kezdettel kerül sor Levéltárunk dísztermében a városi malmokról szóló vetélkedő döntőjére. A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközponttal közösen szervezett rendezvényünkön iskolai csoportok mérik össze tudásukat.  


A Bakony – Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont (BaBaKo) 2011 szeptemberében indította el a „Fedezzük fel világunkat, gyalogoljunk együtt! – Malmok a Séden” című túrasorozatát, amelyre a veszprémi általános iskolásokat szólította meg. A túrasorozat szakmai előkészítésében a Veszprém Megyei Levéltár és a BaBaKo közösen vett részt. A vetélkedőre készülő iskolások hasznosítani tudták a Veszprémi Történelmi Szalon 3. beszélgetésének (Élet a Séd völgyében, veszprémi malmok) dokumentációit, kép és hang anyagát. Újra megszólították a rendezvényen bemutatott szakértőket, a még mindig köztönk élő egykori molnárokat, akik szívesen segítenek és megosztják velünk emlékeiket.

A túrasorozatot lezáró vetélkedőnek 2015. április 9-én az MNLVeszprém Megyei Levéltár ad otthont. A vetélkedőn négy csapat veszprémi általános iskolák diákjai adnak számot a kirándulások során megszerzett ismeretekről és kreativitásukról. A szakmai zsűri tagjai: Wöller István a malmok országos hírű kutatója, Magyar János építész, a Veszprémi Malompark tanulmányterv készítője, Márkusné Vörös Hajnalka a Veszprém Megyei Levéltár igatgató-helyettese. A túrasorozat szervezője és a vetélkedő háziasszonya Nagyné Kozma Ildikó a BaBaKo vezetője. A rendezvény előkészítésében és lebonyolításában Bontó László nyújt segítséget a levéltár részéről.  


Kapcsolódó dokumentumok:

A rendezvényen készült hangfelvétel:A rendezvényen készült fotók: