Székely Hadosztály története (könyvbemutató)

Írta: leveltar
2011.11.10. 16:25
kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
Facebook Tweeter iwiw RSS

Gottfried Barna (a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár levéltárosa), illetve Nagy Szabolcs (levéltárunk munkatársa) által közösen készített, a Székely Hadosztály története c. kötetet 2011. november 28-án mutatta be a korszak szakértője, Raffay Ernő történész.


Levéltárunk, mint a Hadosztály egykori parancsnoka, Kratochvil Károly irathagyatékának kezelője, évek óta támogatja a Székely Hadosztály történetére vonatkozó kutatásokat. Ennek kapcsán előbb 2008-ban, egy a témával foglalkozó két napos nemzetközi konferencia rendezője, illetve házigazdája volt intézményünk, majd a 2009-ben, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárral, illetve a Nyíregyházi Jósa András Múzeummal együttműködve, a Székely Hadosztály emlékezete c. vándorkiállítást indítottuk útjára.

Részben a fenti rendezvények előkészítő munkálatai során elvégzett, részben önálló kutatások eredményeit tükrözi a Kovászna Megye Tanácsa, illetve a Veszptém Megyei Önkormányzat támogatásával, a baróti Tortoma kiadó, A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár, és a Veszprém Megyei Levéltár közös kiadásában megjelenő kötet.


Kapcsolódó dokumentumok:

A rendezvényen készült fotók: