Márkó néphagyományai - KÖNYVAJÁNLÓ

Írta: leveltar
2011.01.18. 12:43
kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
Facebook Tweeter iwiw RSS

Levéltárunk munkatársainak közreműködésével került kiadásra a Márkó néphagyományai című könyv, amely egy hajdan volt mélyen vallásos, (testben és lélekben) rendet tartó közösség életét, ünnepeit, gondolkodását idézi fel. Nagy adósságot sikerült törleszteni a könyv kiadásával. Tartoztunk a jó piarista atyáknak: Bakonyi (Bauer) Jánosnak, Somhegyi (Heizer) Mihálynak és Ifjú (Jung) Sebestyénnek, akik olyan szeretettel és nagy szakértelemmel örökítették meg falujuk értékeit.  


Tartoztunk a régi márkói közösségnek, akiket annyi vihar, hányattatás ért méltatlanul és tartoztunk a tudománynak, mert nagy kincstől fosztottuk volna meg a néprajz, nyelvészet, népzene és a történettudomány művelőit, ha ezek a kéziratok dobozban maradnak és nem válnának az egyetemes tudomány részévé.
A kötet létrejöttében levéltárunk munkatársai közreműködtek: Heizler Mihály kéziratának gondozását és a kötet szerkesztését Márkusné Vörös Hajnalka, a latin szövegek fordítását Hermann István, a nyomdai előkészítést László Erika, a borítótervet és a kötet képeinek előkészítését Gáty István végezte.


Kapcsolódó dokumentumok: