Trianon Emléknap a Veszprém Megyei Levéltárban

Írta: leveltar
2010.05.27. 12:15
kisebb betű nagyobb betű e-mailben elküld nyomtatás
Facebook Tweeter iwiw RSS

A Veszprém Megyei Levéltár szeretettel meghívja Önt 2010. június 4-én, délelőtt tíz órakor kezdődő Trianon Emléknapjára, amely első ízben és hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre a levéltár Török Ignác utcai székházában.
Az emléknapon megjelenő érdeklődők először egy részletet tekinthetnek meg a burgenlandi magyarság elmúlt 90 esztendejét bemutató, "Azelőtt magyarok voltunk" c. filmből, ezt követően kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt.  


A beszélgetésen az utódállamok többségi nemzeteinek hivatalos- és civil Trianon-képéről, az ezeréves közös múltról alkotott felfogás különbözőségéről, az egyes országokban élő elszakított nemzetrészeink eltérő sorsáról cserél eszmét Hunyadi Attila történész, a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem jelenkori történelem tanszékének adjuntusa, Simon Attila történész, a komáromi Selye János Egyetem tanszékvezetője, a Fórum Kisebbségkutató Intézet (Somorja) történeti szakosztályának vezetője, a Történelemtanárok Társulatának elnöke, illetve Molnár Tibor történész-levéltáros, a Zentai Állami Levéltár igazgatóhelyettese és Nagy Szabolcs veszprémi levéltáros.

Kapcsolódó dokumentumok:

A rendezvényen készült fotók: