Tisztelettel hívjuk kedves barátainkat Pápa városrészeinek 1842. június 13-án történt egyesítésére emlékező rendezvényünkre, amelyen előadóink a reformkori város életébe kalauzolják az érdeklődőket.

2012. május 31. 16:04

Tisztelettel hívjuk a kedves érdeklődőket 2012. június 4-én 16 órára az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Trianon emléknapunkra, amelyen szakértőink ezúttal a területelcsatolások következtében akuttá vált menekültkérdésről beszélgetnek. Részletekről a meghívóban olvashatnak.

A Veszprém Megyei Levéltár Pápai Levéltára 2012. május 9-én bonyolítja le a közép-dunántúli régió szocialista kori városfejlődését bemutató konferenciáját, amelyet a Legenda Közművelődési Egyesülettel közösen szervezett. A konferencia tematikája összesen tíz közép-dunántúli települést érint: Ajka, Balatonfüred, Dunaújváros, Herend, Oroszlány, Pápa, Tapolca, Tatabánya, Veszprém és Várpalota.

2012. május 04. 13:20

Veszprémi lépcsők
Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a 2012. május 10-én megrendezendő Veszprémi Történelmi Szalon 7 beszélgetésére, amely ezúttal Veszprém hangulatos lépcsőit 

2012. április 26-án, csütörtökön 16 órára „A városegyesítés és előzményei - a reformkori Pápa” című kiállítás megnyitójára várjuk az érdeklődőket a Veszprém Megyei Levéltár Pápai Levéltárába!

A Malmok a Séden túrasorozat záró vetélkedőjének adott otthont a Veszprém Megyei Levéltár 2012. április 25-én délután. Az általános iskolás csapatok a kirándulások során szerzett ismeretekről is számot adtak a szakértő zsűri előtt.

2012. április 16. 09:01

A veszprémi Táncsics Szakközépiskolában április 16–23. között megrendezésre kerülő diáknapok keretében rajz-, eszköz- és termékkiállítás nyílt az iskola Táncsics termében.

2012. április 12. 16:00

Veszprémi építőmesterek
A Veszprémi Történelmi Szalon immár hatodik beszélgetésére 2012. április 12-én, csütörtökön 16.00 órakor került sor. Ezúttal a két világháború közötti Veszprém nagy építkezéseit (Völgyhíd, Margit-templom, a Csomay-strand, az Újtelep, Nándor-telep) és azok építőmestereit idéztük fel visszaemlékezések segítségével. 

Veszprémi és kenesei iparosok életét mutatja be az az időszakos kiállítás, amely 2012. április 12-én nyílt meg a Veszprém Megyei Levéltárban. A Veszprémi Ipartestülettel és a Laczkó Dezső Múzeummal közösen megrendezett kiállítás 2012. december 12-ig várja az érdeklődőket.

Tisztelettel hívjuk a kedves érdeklődőket 2012. március 21-én délelőtt 9 órakor kezdődő konferenciánkra!

Az 1848-as forradalom eseményeiről, történéseiről az utca embere a falragaszokról tájékozódott.

Francsics Károly veszprémi borbélymester legféltettebb kincsei közé tartoztak ezek a plakátok:

„Én megszereztem volt minden nyomtatványokat, proklamációkat, kit ingyért, kit pénzért, szorgalmasan naplómba ragasztám azokat, s mikor már forradalmunk megszűnt, annyira örültem gyűjteményemnek, mely közt Kossuth Lajos arcmása is volt, hogy azt semmi árért nem adtam volna senkinek. ...de fájdalom, jött egy nap, midőn a magyar nép legyőzetett, melyen az ilyen nyomtatványok és még az újságlapok is , mellyek forradalmunk alatt kijöttek, a felsőbb hatalom által felkutattattak és akinél megtaláltattak irgalom s személyválogatás nélkül fejbe lövettek.”

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2012. március 1-jével a Veszprém Megyei Levéltár vezetékes telefonvonalai költségvetési okokból megszűnnek, megváltoznak.
A kapcsolattartást a továbbiakban mobilvonalakon és ímélen keresztül tudjuk biztosítani ügy­feleink részére. A honlapunk Levéltárunk/Munkatársaink menüpontjában valamennyi mun­katársunk mobiltelefon, illetve drótposta elérhetősége megtalálható.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Veszprém Megyei Levéltár költségvetési okokból a továbbiak­ban az adatszolgál­tatással kapcsolatban a következő eljárásrendet követi:

Az ügyfélszolgálati megkeresésekkel kapcsolatos kapcsolattartás és adatszolgáltatást elsősor­ban drótpostán keresztül történik, ezért kérjük, hogy a megkeresésekben minden esetben adják meg ímélcímüket. Amennyiben valamilyen hivatalos eljárás miatt az ügyfelek papíralapú adatszolgáltatást kérnek, a kérelemben hiteltérdemlően igazolják annak szükségességét.

Tisztelettel hívjuk a kedves érdeklődőket február 23-án csütörtökön 16 órára levéltárunk dísztermébe Domonkos László Francia Kiss Mihály élete és halála című könyvének bemutatójára és az azt követő beszélgetésre.

Értesítjük partnereinket, hogy 2012. február 1-jével megváltozott intézményünk postafiók elérhetősége. Az új postafiókcímünk: Veszprém Megyei Levéltár, 8202 Veszprém, postafiók 705.

Hermann István
igazgató

Oldalak: << előző 1 [2] 3 4 5 6 7 8 >> következő