2011. május 27-én pénteken került megrendezésre harmadik Pápai Levéltári Napunk. Az idei alkalmat a levéltárakban található magániratok kutatási lehetőségeinek és forrásértékének körüljárására szántuk.

 

 Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) Nyugat-Dunántúli régiója 2010. november 26-án Pápán tartotta soros összejövetelét. A tanácskozás első programjára a Pápai Levéltárban került sor.  

2010. szeptember 14. 13:44

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket pápai fióklevéltárunk idei második szakmai napjára, amelyre 2010. szeptember 29-én „A várostörténet, helytörténet forrásai II.” címmel kerül sor. Házikonferenciánkon két meghívott egyházi levéltáros és kollégáink egy-egy forrás(típus) elemzésével kívánnak új szempontokat adni a város- és helytörténet-kutatáshoz.

Felhívjuk kutatóink figyelmét, hogy a pápai levéltárunkban tartandó szakmai nap miatt szeptember 29-én mind a veszprémi, mind a pápai kutatótermünk zárva tart. Köszönjük megértésüket.

A Veszprém Megyei Levéltár Pápai Levéltára tisztelettel meghívja Önt/Önöket 2010. május 26-án, 'A várostörténet, helytörténet forrásai I.' címmel megrendezésre kerülő második szakmai napjára. A konferencia színhelye a fióklevéltár udvari nagyterme (Pápa, Széchenyi u. 20.).

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2010. április 22. 15:24

A bemutató Pápa város egészének vagy részleteinek XVIII—XX. századi térképi ábrázolásaiból tár mintegy harminc darabot a látogatók elé. A II. József király korabeli földmérési térképektől és a százéves mérési vázlatoktól a szép színes kéziratos mappákon át korunk várostérképeiig terjedő válogatás célja, hogy közelebb hozza a ma emberéhez a térképek világát.  

Intézményünk történetében újszerű rendezvény színhelye volt február 16-án a fióklevéltár nagyterme. A tókerti városrészben működő Munkácsy Mihály Általános Iskola, amellyel a decemberben megnyílt Tókert-történeti kiállításunk nyitórendezvénye óta egyre jobb kapcsolatokat ápolunk, megkeresett bennünket azzal, hogy működjünk közre a tanintézet hagyományos Munkácsy-napjával összekötött „Munkácsy és kora” című projekthéten.  

2009. június 23. 12:31

Szakmai napot tartottunk Pápán 2008. nov. 7-én.
2009. február 27-én a Veszprém Megyei Levéltárban bemutatásra került a Magyar-lengyel történelmi olvasókönyv a Fejezetek a lengyel-magyar közös történelemből című kiállításon.
2009. június 23. 12:08

Szeptember 8-án hétfőn ünnepélyes keretek között nyílt meg a Veszprém Megyei Levéltár fiókintézménye Pápán. A fél 10-kor kezdődött ünnepségen Gorjanac Radojka, az Oktatási és Kulturális Minisztérium levéltári ügyekért felelős főosztályvezető-helyettese a szakma, dr. Kontrát Károly országgyűlési és önkormányzati képviselő pedig a város nevében köszöntötte a megjelenteket.

2009. június 15. 09:06

 A Veszprém Megyei Levéltár Pápai Levéltára tisztelettel értesít minden szíves érdeklődőt, hogy OKLEVELEK, JEGYZŐKÖNYVEK, TÉRKÉPEK címmel kamarakiállítást rendezett, eddig még ki nem állított pápai várostörténeti forrásokból. A bemutató a pápai Gróf Esterházy Károly Kastély- és Tájmúzeummal együttműködésben valósult meg. A kiállítás megnyitója Pápa Város Napja kísérőrendezvényeihez csatlakozott.  

Oldalak: << előző 1 [2]