Általános információk

Kutatószolgálat:

Tájékoztatjuk kutatóinkat, hogy a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérő1 szóló 1995. évi LXVI. törvény 27. § (3) bekezdése értelmében 2009. április 1-jétől új szolgáltatási díjat vezet be a levéltár.

A levéltár munkatársai kutatói kérésre levéltári kutatást nem végeznek. Abban az esetben, ha az arányosság elve alapján a személyes megjelenés mind a kutatásban érdekelt félnek, mind a levéltár kutatószolgálatának indokolatlan többletmunkával, illetve költséggel járna, a kutatószolgálati csoportvezető dönthet úgy, hogy a postai úton vagy ímélben megfogalmazott kérést a kutatószolgálat teljesíti, azaz egyes adatoknak utánanéz. A döntés során figyelembe veszi, hogy a kérés teljesítésére fordított munkaidő nem haladhatja meg a kutató személyes megjelenése esetén a kutatószolgálat munkatársai által a kutató kiszolgálására fordítandó várható időt és energiát, valamint tekintettel kell lennie a Levéltár munkatársainak leterheltségére. A kérés teljesítésének elutasítását a kutatószolgálati csoportvezető a kutató felé nem köteles megindokolni.

A kutatási megbízás térítési díja ráfordított munkaóránként 2000.- Ft + Áfa (2500.- Ft). A térítési díj felszámolása negyedóránként történik, minden megkezdett negyedóráért 500.- Ft + Áfa (600.- Ft) térítési díj fizetendő. A térítési díj a kutatás eredményétől függetlenül felszámításra kerül. A válaszlevél és a számla kiküldése postai úton, utánvéttel történik, ezért kérjük a kutatókat, pontos postai elérhetőségük megadására.
A levéltár őrizetében lévő anyagokról, a kutatási lehetőségekről adott tájékoztatás térítésmentes.
 
 
A VESZPRÉM MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÁSI SZABÁLYZATA

A VESZPRÉM MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA

KUTATÁSI KORLÁTOZÁSOK

Veszprém Megyei Levéltár elérhetőségei

A székház címhelye: Veszprém, Török Ignác utca 1.
Postacím: 8202 Veszprém 2, Pf. 705
Központi telefonszám: +36 88 401-422
Telefonok
Web: www.veml.hu
E-mail: leveltar@veml.hu

Kutatószolgálat:
E-mail: kutato@veml.hu

Hétfő:8:00 - 16:00
Kedd:8:00 - 16:00
Szerda:8:00 - 16:00
Csütörtök:8:00 - 18:00
Péntek:szünnap