Veszprémi Kaleidoszkóp

 Veszprémi Kaleidoszkóp Adatbázis
 
Az adatbázis létrehozása és közzététele Veszprém Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg a "Helyi kulturális kínálat bővítésére irányuló kezdeményezések részére 2013." című pályázat keretében.

2011. november 16. 12:58

Nagykabátos, kalapos férfi fogja két kislány kezét,  mögötte a Szabadság tér épületei. Egy másik képen  két barátnő kecsesen  a kép  előterében, háttérben a Davidikum, ismét egy másik képen  a jól ismert veszprémi Hősök kapuja előtt, a várfeljárón lefelé ballag egy idős férfi, elmerülve gondolataiban – sokan még felismerhetik, Ő Csomay Kálmán bácsi,  ismert veszprémi (építész) család tagja….Családi fényképalbumok lapjai kinagyítva elevenednek meg július óta a veszprémi utcákon, építkezések mellett, új tartalmat adva a street art – azaz utca-művészet fogalomnak. De találkozhatunk ezekkel a személyes veszprémi fotókkal a könyvtár lépcsőházában is  és november 22.-től a városháza aulájában. Privát-fotók családi fényképalbumok lapjairól.

2011. szeptember 29. 08:30

A régi Veszprém családi fényképeken
Következő szalon-összejövetelünkön a veszprémi Hét Domb Egyesülettel közösen idén tavasszal elindított családi képgyűjtési programunk, a Veszprémi Kaleidoszkóp eredményeit kívánjuk bemutatni. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban 2011. október 9-én megnyíló Szalonban a felhívásunkra érkezett fényképek digitalizált másolatait tekinthetik meg az érdeklődök vetítés és múltidéző beszélgetés keretében. 

A Veszprémi Hét Domb Egyesület és a Veszprém Megyei Levéltár szeretné megjeleníteni és minél árnyaltabban bemutatni a régi Veszprém életét, közösségeit, a városi tereket, épületeket, az ott zajló életet. Ehhez szeretnénk a helytörténet iránt érdeklődő veszprémi polgárok segítségét kérni.
Olyan 1970 előtt készült családi fényképeket keresünk, amelyek jellegzetes veszprémi házak, közterületek előtt készültek vagy a kor és Veszprém szempontjából nevezetes eseményt örökítettek meg.