Nyomtat   -   www.veml.hu

Megemlékezés Bandi bácsiról
2009-08-13 14:48

2007. szeptember 7-9-én - intézményközi kapcsolataink bő két évtizedes története során először - végre nagyobb létszámú küldöttséggel kerestük fel vajdasági társintézményünket, a Zentai Történelmi Levéltárat. Utunkról, melynek sikeréért zentai barátaink megtettek mindent és ezért nagy köszönettel tartozunk nekik, külön helyen számolunk be majd.

A Vajdaságból hazafelé jövet, 9-én, vasárnap kisebb kitérőt iktattunk be. Szegedről ugyanis előbb még buszoztunk vagy negyven kilométert kelet felé, hogy elérjünk Apátfalvára. Ennek a falunak a temetőjében nyugosznak Bandi bácsi hamvai. Miután rövid kereséssel rátaláltunk a családi síremlékre, kegyelettel adóztunk levéltárunk egykori vezetője emlékének. Madarász Lajos igazgató úr megemlékező szavaitól kísérve helyeztük el koszorúnkat a síron. A koszorú zöld szalagjára ez a felirat került, arany betűkkel: Az utókor nevében tiszteleg a centenáriumon a Veszprém Megyei Levéltár, 2007.

Takáts Endrét 1984-ben e csöndes falusi temetőben kísérték utolsó útjára. A temetésen levéltárunk is képviseltette magát. Reméljük, nem múlnak el megint évtizedek addig, míg újból felkeressük Bandi bácsi sírját.

S. B
E-mail:: leveltar@veml.hu